Je hebt je eigen woning en dan is er wat mis met de elektriciteit. Je hebt geen idee wat je moet doen, maar het is wel prettig om te weten wat er mis is. Je zou dan eens kunnen kijken naar de groepenkast. Maar misschien heb je geen idee waar je dan naar moet kijken en dan kun jij er een specialist bij halen om na te gaan wat er mis is. Het is leerzaam om dan mee te kijken en dan kun je er altijd weer wat van leren. Je hebt namelijk bij de groepenkast de hoofdschakelaar en die vind je rechts onderin de kast op de din-rail. Je kunt met deze schakelaar alle groepen tegelijkertijd aanzetten en uitzetten. Als je wat met elektra gaat doen in je woning dan is het goed om dan de hoofdschakelaar uit te kunnen zetten. Daarom moet je je daar ook bewust van zijn en je bent nooit te oud om te leren!

Diverse groepenkasten

Je hebt meerdere groepenkasten en dan is er ook een verschil met de hoofdschakelaar. Je kunt bij fase 1 namelijk het beste kiezen voor een 2-polige hoofdschakelaar met 40 Ampère. Deze is 2 modules breed en wordt aangesloten op 4 mm2 elektriciteitsdraden. Dan heb je de 3 fasen groepenkast en dan gebruik je een 4-polige schakelaar 63 Ampère. Deze is dan weer 4 modulen breed en moet aangesloten worden op de 6 mm2 elektriciteitsdraden.

Niet jouw vakgebied?

Het kan zijn dat je niet alles weet over de groepenkasten, dan is er nog wat anders waar je je in kunt verdiepen zoals een cursus vastgoed. Het zou zomaar kunnen zijn dat dat meer je interesse wekt en dan kun je kijken of je daar wat geld mee kunt verdienen. Altijd interessant om je daar in te verdiepen en dan na te gaan wat jij er mee kunt bereiken. Je kunt je dan eerst eens goed inlezen en dan laten inspireren, vervolgens kun jij kijken hoeveel geld jij beschikbaar hebt en dan kun jij de keuzes maken. Maar ben je ook goed bewust van de mogelijkheden en de kansen die je hebt, maar ook van de risico’s die er aan verbonden zijn.