Nu het voorjaar haar intrede weer heeft gedaan is het natuurlijk tijd om uw tuin zomerklaar te maken. In dit artikel geef ik u een aantal praktische tips die kunnen helpen met het zomerklaar maken van uw tuin.

Verwijder het verleden

De donkere winter ligt achter u. Het wordt nu tijd om de tekenen van het najaar uit uw tuin te verwijderen. Hark dode bladeren van het gazon, verwijder dode planten, haal de dakgoot leeg, maak de vijver schoon en snoei dode taken en bladeren van uw planten af.

Geef uw gazon speciale aandacht

Omdat het gazon in de meeste tuinen het centrale element vormt doet u er goed aan om deze speciale aandacht te geven. Het is namelijk de grootste blikvanger uit uw tuin.

Onkruid verwijderen is niet het enige waar u aan moet denken als we het over gazononderhoud hebben. Bemesting, bewatering en verticutering van uw gazon moet ook gebeuren. Verticuteren betekent dat u dode grassen en mossen van uw gazon verwijderd.

Zorg voor goede bewatering en bemesting

Het is voor de groei van de vegetatie in uw tuin essentieel dat u voldoende aandacht geeft aan het bemesten en bewateren. Waar moeten de planten anders hun voedingsstoffen vandaan halen.

In het voorjaar uw planten bemesten is een must. Bewatering is niet altijd noodzakelijk, maar in perioden van droogte doet u er goed aan om te bewateren.

Geef uw terras een schoonmaakbeurt

Uw terras is, net als de planten, bomen en het gazon onderdeel van uw tuin. Daarom verdient het evenveel aandacht als de rest van uw tuin.

Haal dus in het voorjaar het langs de rand van uw tuintegels groeiende onkruid weg, veeg dode takken en bladeren weg en schrob het terras.

Snoeien

Zorg ervoor dat alle planten en bomen die een snoeibeurt nodig hebben bij aanvang van de zomer die snoeibeurt ook daadwerkelijk hebben gehad. Wanneer u moet snoeien is per plant verschillend, dit kan variƫren van februari tot juni.

Conclusie

Als u al deze tips ter harte neemt en uitvoert zult u zien dat u en uw tuin een stuk zelfverzekerder aan de zomer beginnen.