Heeft je huis al jaren dezelfde inrichting? Dan is 2018 het jaar om hier een aanpassing in te doen! Ben je fan van een kleurrijk en warm interieur deze trends vind je allemaal in 2018. De trends van 2017 worden weer voortgezet. Zo zijn de kleuren okergeel, groen en blauw overal in de winkels te vinden. Door in je huis veel lichtval toe te laten komen deze kleuren goed tot hun recht. In dit artikel vind je de nieuwe woontrends van 2018. Ze lopen uit van puur en elegant tot stoer en retro

Color blocking

Bij deze trend is geen kleur te gek. Combineer verschillende kleuren en je krijgt het leukste effect. Een leuk Color blocking effect krijg je door een felgekleurde muur met strakke meubels te combineren. Om nog een klein beetje rust in huis te bewaren kan je wit gebruiken als basiskleur.

Natuurlijk en structuur

Bij deze trend kan je aan de slag gaan met verschillende materialen en structuren. Er wordt gebruik gemaakt van marmer, goud, messing en brons dit geeft je woning een warme tint. Deze materialen zijn goed te combineren met grove structuren. Denk bijvoorbeeld aan een grof geweven vloerkleed of kussen met verschillende structuren.

Planten en groen

De trend van grote kamerplanten zet zich voort. Je ziet grote kamerplanten in terracotta potten. Voor een kleine woonkamer zie je groene hangplanten aan het plafond. Om je huis de natuurlijke tint te geven kan je gebruik maken van grof bewerkt hout en natuursteen. Gebruik een groen vloerkleed om je woning een warme uitstraling te geven.

 

Retro

Bij deze trend zijn de kleuren als bruin, geel en oranje populair. Ook de natuurlijke materialen worden veel gebruikt. Hierbij kan je denken aan een leren bankstel en een marmeren tafel. Bij deze stijl zijn vintage meubels heel gebruikelijk.  Na een kleine opknapbeurt zijn deze meubels weer prachtig om je huis mee aan te kleden.

Fluweel

Deze trend is langzamerhand aan het opkomen maar wordt steeds populairder. Je kan kiezen voor een bank van fluweel in verschillende kleuren. Als je een fluwelen bank teveel vind kan je het ook op een andere manier terug laten komen. Doormiddel van een poef of een aantal fluwelen kussens.

Voel je goed bij je inrichting

Je inrichting zegt veel over jezelf. Het is dus belangrijk om je goed te voelen bij je inrichting. Je hoeft  niet altijd met de trends mee te gaan maar kies voor je eigen stijl. Zo kan je uit verschillende trends een onderdeel kiezen en je eigen stijl samenstellen.