Niet iedereen is liefhebber van een normaal rijtjeshuis. Daarom hebben sommige mensen er voor gekozen om in een bijzonder huis te gaan wonen. In dit artikel vind je de 8 meest bijzondere huizen ter wereld. d

1.  Het smalste huis

Ik zou er claustrofobisch van worden, maar de eigenaar schijnt er mee in zijn nopjes te zijn. Deze Pool woont in het smalste huis ter wereld. Zoals je op de foto kan zijn is het huis in het hele kleine beetje ruimte gebouwd dat tussen twee panden over was.

2. Het Boeing 727 hotel

Dit tot hotel omgebouwde vliegtuig vloog ooit van Colombia naar Zuid-Afrika, maar is nu definitief geland in Costa Rica. Dankzij de vele raampjes die het vliegtuig rijk is hebben hotelbezoekers een adembenemend uitzicht over de oceaan.

 

 

3. Het huisje op de rots

In Servië is er een huisje op een rots gebouwd. Het huisje vond haar oorsprong in de jaren 60 van de vorige eeuw en is sindsdien meerdere keren van de rots afgeslagen. Het huisje werd echter steeds weer opgebouwd en zodoende is het momenteel een toeristische trekpleister.

 

4. Het huis dat op zijn kop staat

In Polen bestaat er een, overigens onbewoond, huis dat op zijn kop staat. Dit huis staat symbool voor de omverwerping van het communistische systeem. Hoewel het huis onbewoond is, is het wel helemaal ingericht. Het meubilair hangt dus aan het plafond, (of grond 😉).

 

5. De kubuswoningen

In Rotterdam kun je de kubuswoningen vinden. Deze tussen 1982 en 1984 gebouwde optrekjes zijn ontworpen door Piet Blom. De ontwerper heeft een soortgelijke soort kubuswoningen in Helmond gebouwd.

6. Het duurste huis

In India staat het allerduurste huis ter wereld. Dit stulpje is liefst 1 miljard dollar waard. Dit uit de kluiten wassen optrekje telt liefst 26 verdiepingen en is ontworpen door architectenduo Perkins & Will. De wolkenkrabber herbergt een combinatie van de religieuze Indiase levenswijze en ordinaire luxe. Zo beschikt deze woongelegenheid over een tempel, een theater, een sportstudio en diverse helikopterplatforms. Een nadeel: er is in de garage maar plek voor 168 auto’s.